1e graad

Durbuy

Onze eerstejaars gaan 3 dagen op avontuur in de Ardennen, meerbepaald in het , op één na kleinste stadje ter wereld Durbuy. Ze gaan er klimmen, afdalen, in grotten kruipen, kayakken, een deathride overwinnen… kortom genieten van de natuur, de sport, maar vooral grenzen verleggen voor zichzelf en dit samen met hun medeleerlingen.

Maastricht en Valkenburg aan de Geul

Met de leerlingen van het tweede jaar steken we net de grens over en laten we ze kennismaken met Nederlands-Limburg.

Maastricht heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen uit binnen- en buitenland. Deze sfeervolle binnenstad heeft een lange en veelbewogen geschiedenis, waarvan de talrijke historische gebouwen en kunstschatten getuigen.

Valkenburg aan de Geul bevindt zich in het Zuid-Limburgse Heuvelland.
De stad Valkenburg heeft een sterk toeristisch karakter. De historische stadskern, het omliggende heuvelland en een groot aantal toeristische attracties vormen de belangrijkste publiekstrekkers. Ieder jaar trekken terecht heel wat mensen naar dit prachtig stadje aan de Geul.

Met deze uitstap combineren we sport, avontuur en teambuilding. Graag lichten we een tipje van de sluier op. Op het programma staan alvast een knotsgekke zoektocht in Maastricht, rodelen, een avonturentocht in de mergelgroeven en grotbiken. Als kers op de taart zorgen de leerkrachten voor een onvergetelijke afsluiter.

Kortom, een gevarieerd programma met een mooi evenwicht tussen sport, ontspanning en cultuur.

2e graad

Amsterdam

hoofdstad van Nederland en het toneel van onze eerste meerdaagse uitstap naar een hoofdstad in Europa.

Amsterdam, een wirwar van kleine, lieflijke straatjes en rustige kanalen, een overvloed aan fietsen en heel wat mensen te voet. Op deze manier bezoeken ook wij de stad.

De stad combineert de typische Hollandse gezelligheid met een prachtig historisch centrum. Wij brengen o.a. een bezoek aan het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum, Madame Tussauds, het Van Goghmuseum, Body Worlds en The Amsterdam Dungeon. Een stadsgids neemt ons mee naar de geheime plekjes en een boottocht brengt de nodige rust. Onze leerlingen zijn natuurlijk ook wat vrij om de stad op eigen tempo te verkennen en krijgen de kans om iets te bezoeken wat aansluit bij hun interesse.

Samen worden we ondergedompeld in die echte Amsterdam sfeer en die “vibe” zorgt voor een onvergetelijke “schooluitstap”.

Parijs
Onze vierdejaars maken een driedaagse uitstap naar de hoofdstad van Frankrijk. Parijs, met zijn prachtige musea, pittoreske pleintjes, overweldigende monumenten, zowel bij dag als bij nacht, zal onze leerlingen ongetwijfeld kunnen bekoren!’

3e graad

London

Onze vijfdejaars steken het Kanaal over naar de bruisende , multiculturele metropool London, een wereldstad waar ongelooflijk veel te ontdekken valt.

Drie dagen lang dompelen we onze leerlingen onder in een mix van cultuur en ontspanning: wandelen door de City of Westminster met Big Ben, Westminster Abbey, Horse Guards Parade, Buckingham Palace, Trafalgar Square…; genieten in de buurt van Covent Garden; vol bewondering kijken naar St. Paul’s Cathedral, The Tower of London en Tower Bridge; proeven van kunst in The National Gallery, het British Museum en Tate Modern; bezig zijn met wetenschap in het Natural History Museum; kennismaken met het hedendaagse London en zijn vele nieuwe realisaties…; tijd voor wat shopping…

En als ‘icing on the cake’, een musical in één van de theaters van het West End!

Kortom, ‘An offer you can’t refuse!’

Istrië

We nemen onze zesdejaars mee naar het mooie Slovenië – Istrië – Venetië.

Met de bus reizen we eerst tot in Slovenië, waar we een bezoekje brengen aan Bled en uiteraard ook aan de hoofdstad Ljubljana. In Skocjan bezoeken we de prachtige karstgrotten. De paardenliefhebbers kunnen hun hartje ophalen tijdens ons bezoek aan de stoeterij in Lipica.

Na een tweetal dagen verlaten we Slovenië en steken we de grens over naar Istrië. We verkennen er Porec, één van de bekendste kustplaatsen van dit gebied. We maken dan ook een prachtige boottocht langs de kuststrook van Istrië en houden halt in de versterkte stad Rovinj. Vervolgens trekken we ook naar Pula, ruim 3000 jaar oud en hét voorbeeld bij uitstek van de Romeinse invloed die dit gebied kent en gekend heeft.

De laatste dag worden we ondergedompeld in het bruisende Venetië.