Zuidactie

Als school van de Broeders van Liefde zetten we ons tijdens de vastenperiode in voor de Zuidactie van Fracarita Belgium, de ngo voor ontwikkelingssamenwerking van de Broeders Van Liefde. Sinds haar oprichting ondersteunt ze wereldwijd de projecten van de Congregatie. Dit in drie domeinen: geestelijke gezondheidszorg, zorg voor personen met een beperking en onderwijs.

Tijdens de jaarlijkse Zuidactie staat telkens een ander project centraal. Tijdens de lessen maken de leerlingen kennis met het concrete project (‘hoofd’). Maar daar blijft het niet bij: leerlingen én leerkrachten steken elke vastenperiode weer ook de handen uit de mouwen om de nodige fondsen te werven (‘hart én handen’).
Ze halen het beste in zichzelf naar boven in kook- en creaworkshops, wassen auto’s, lopen de ziel uit hun lijf tijdens een sponsorloop, dagen elkaar uit in originele competities … Dit alles omdat ze in het Zuiden onze steun ten zeerste kunnen gebruiken!

Voor meer informatie over de Zuidacties: https://fracarita-belgium.org/doe-mee/zuidactie/ en https://zuidactie.wixsite.com/zuidactie